Storitve

Pregledi vida

Redni pregledi vida so bistvenega pomena za vaš jasen in popoln vid v vseh situacijah, zdravje vaših oči in tudi kvaliteto življenja. Ker se naša ostrina vida skozi čas spreminja, vam priporočamo, da opravite pregled vida vsaki 2 leti. V primeru, da se vaša ostrina vida poslabša ali se pojavijo motnje vida, vam priporočamo, da pregled vida opravite takoj, ko se pojavijo težave.

Pregled vida za predpis dioptrije za očala in kontaktne leče v Optiki Kuhar vsak dan opravlja optometristka Marija Kuhar, bacc. ing. opt. Na pregled se lahko naročite osebno pri nas v optiki ali nas pokličete na telefonsko številko 02/ 787 86 36.

Pregled vida za očala

Pregled vida traja 20-30 Minut. Pregled zajema meritev dioptrije obstoječih očal v kolikor očala že nosite, pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, objektivno in subjektivno refrakcijo in merjenje očesnega pritiska z brezkontaktnim tonometrom. Na podlagi opravljenega pregleda Vam svetujemo pri izbiri za vas najprimernejših očal in vam jih individualno tudi izdelamo.

Pregled vida za kontaktne leče

Pregled vida za kontaktne leče traja 30 minut za nove uporabnike in 60 minut za obstoječe uporabnike. Pregled zajema pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, objektivno in subjektivno refrakcijo, merjenje očesnega pritiska in meritev oblike sprednje površine očesne roženice s pomočjo keratografa. Na podlagi vseh meritev ocenimo anatomsko in fiziološko stanje vaših oči in vam določimo kontaktne leče, ki se vašim očem najboljše prilegajo v geometriji zadnje površine, premeru, metarijalu iz katerega so izdelane, zahtevani korekciji vida, ter vašim potrebam in željam. Nove uporabnike kontaktnih leč naučimo pravilnega rokovanja s kontaktnimi lečami, ter pravilne in varne uporabe kontaktnih leč.


Za dolgoročno udobno in varno nošenje kontaktnih leč in zdravje vaših oči vam priporočamo, da opravljate redne preglede in kontrole kontaktnih leč pri katerih preverimo subjektivno in objektivno prenašanje kontaktnih leč, ostrino vida s kontaktnimi lečami, pravilno lego na očesu, ter stanje oči in kontaktnih leč.

Okulistični pregledi vida in predpis pripomočka za vid

Na podlagi pogodbe o poslovnem sodelovanju s Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj izvajamo okulistične preglede vida in predpis pripomočkov za vid.Preglede vida in predpis pripomočkov opravlja Brigita Cvetko, dr. med., specialist oftalmologije. Okulistični pregledi vida se izvajajo v naši ordinaciji ob ponedeljkih med 15:00 in 18:00 uro. Pregled je v skladu s pravili ZZZS brezplačen.

Na okulistični pregled vida se lahko naročite osebno po telefonu na našo telefonsko številko
02/ 787 86 36 ali osebno pri nas v optiki.