Očala in leče

Sončna in športna očala


Zaščitite vaše oči pred bleščanjem in UV svetlobo s kvalitetnimi sončnimi in športnimi očali. Sončna in športna očala priznanih modnih kreatorjev niso samo prestižni modni dodatek,
ampak ščitijo vaše oči pred bleščanjem in očem škodljivo UV svetlobo,
ter vam omogočajo dober vid na soncu in pri vseh športnih aktivnostih.

Uv zaščita

Dober vid na soncu

Primerno za športNudimo vam pestro ponudbo kvalitetnih sončnih in športnih očal blagovnih znamk kot so:


Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri za vas optimalnih sončnih in športnih očal.

Korekcijska očala

Korekcijska očala niso samo optični pripomoček, namenjena korekciji slabovidnosti kot so kratkovidnost (miopija), daljnovidnost (hiperopija), astigmatizem in starovidnost (presbiopija), ampak so del vaše osebnosti in vašega izgleda.


Nudimo vam pestro ponudbo modnih in kvalitetnih okvirjev
svetovno priznanih modnih kreatorjev kot so:

Kontaktne leče

Vrste kontaktnih leč

Kontaktne leče so priljubljen pripomoček za korekcijo vida. Danes poznamo več vrst kontaktnih leč. Izbira je odvisna od zahtevane korekcije vida, anatomskih in fizioloških značilnosti vaših oči, namena uporabe, vaših potreb in želja. V osnovi poznamo oblikovno stabilne (trde)
in mehke kontaktne leče.

Nudimo vam pestro ponudbo kontaktnih leč blagovnih znamk kot so:

Oblikovno stabilne
kontaktne leče

Oblikovno stabilne kontaktne leče so manjše od roženice in plavajo na solzni tekočini.
Imajo trdno, natančno določeno obliko in so izdelane iz elastičnih materialov propustnih za kisik in pline. Nanje se je na začetku nošenja potrebno navaditi. Dolgoročno jih zelo dobro prenašamo, saj plavajo na solzni tekočini in s tem omogočajo neposredo oskrbo roženice s kisikom in hranljivimi snovmi. Oblikovno stabilne kontaktne leče nosimo približno dve leti
in jih po tem času moramo zamenjati.

Propustne za kisik

Obstojne 2 leti


Prednosti oblikovno stabilnih kontaktnih leč

Dolgoročno jih dobro prenašamo, saj so iz viskoko propustnih materialov za kisik Nekatere napake vida kot so keratokonus, visok astigmatizem (različna ukrivljenost roženice v horizontalnem in vertikalnem premeru), po transplantaciji roženice ali laserski korekciji vida lahko korigiramo samo z oblikovno stabilnimi lečami.

Mehke kontaktne leče

Mehke kontaktne leče so večje od oblikovno stabilnih. Pokrivajo roženico in segajo čez njo na veznico. Ker so mehke in elastične se zelo dobro prilagodijo očesu. Nanje se hitro navadimo. Čas nošenja mehkih kontaktnih leč je odvisen od samega izdelka in uporabnika - natančno se opredeli pri pregledu za kontaktne leče. Mehke kontaktne leče razdelimo na mehke kontaktne leče, ki jih nosimo od treh mesecev do enega leta in mehke kontaktne leče, ki jih nosimo v točno določenem intervalu zamenjave (1 dan, štirinajst dni, 1 mesec). Dolgoročno udobno nošenje kontaktnih leč zahteva od uporabnika njihovo pravilno in varno uporabo v skladu z našimi priporočili in priporočili proizvajalca, ter redno in skrbno vzdrževanje.

Prilagodljive očesu

Udobno nošenje

Vsako oko je svet zase. Predlagali vam bomo kontaktne leče, ki so za vas najprimernejše in vam jih skrbno tudi prilagodili. Pri tem bomo opravili vse potrebne meritve, upoštevali zahtevano korekcijo vida, anatomske in fiziološke značilnosti (stanje roženice in veznice, količina in sestava solzne tekočine itd.) ter vaše želje in potrebe.

Kako pravilno uporabljamo kontaktne leče

Preden začnete uporabljati kontaktne leče morate obiskati strokovnjaka za kontaktne leče (optometrista ali okulista), ki Vam bo strokovno svetoval katere kontaktne leče so za vas najprimernejše in vam jih individualno tudi prilagodil. Opravil bo nekaj meritev in Vam na podlagi le-teh izbral za vas najprimernejše kontaktne leče. Naučil vas bo kako pravilno vstavljate in odstranite kontaktne leče, ter kako jih pravilno vzdržujete in negujete.

  • Redno obiskujte svojega strokovnjaka za kontaktne leče
    zaradi kontrol in preverjanja kontaktnih leč.

  • Ne uporabljajte kontaktnih leč dalj časa od roka uporabe.
    N. pr. 14-dnevne kontaktne leče uporabljajte 14 dni in ne več,
    saj lahko ogrozite zdravje vaših oči.

  • Ne prekoračite priporočenega dnevnega nošenja kontaktnih leč.

Za več informacij se obrnite na nas

Kontakt

Individualne kontaktne leče Hecht

Individualne kontaktne leče Hecht so izdelane s pomočjo najsodobnejše tehnologije in prilagojene glede na anatomsko obliko očesne roženice, kvaliteti in količini solznega filma, korekciji vida in vašim potrebam.

Najsodobnejša tehnologija

Prilagodljive
očesu

Najsodobnejša tehnologija dandanes omogoča natančno izmero oblike sprednje površine očesne roženice. S pomočjo Oculus videokeratografa izmerimo 22.000 točk na površini očesne roženice. Na podlagi meritve in s pomočjo programa Hecht APEX© v Oculus videokeratografu izberemo za vas najprimernejšo geometrijo kontaktne leče. Hecht APEX© je program nemškega proizvajalca individualnih kontaknih leč, ki nam omogoča simulacijo lege kontaktne leče. Na ta način določena kontaktna leča je individulana, saj so vsi parametri kontaktne leče kot so geometrija, radiji, premer, materijal, dioptrija in čas nošenja določeni na podlagi vaše anatomske oblike očesne roženice, količine in kvalitete vašega solznega filma, ter vaše korekcije vida.

Individualna
izdelava

Natančna
izmera

Najprimernejša geometrija

Za dolgoročno udobno nošenje kontaktnih leč in zdravje vaših oči
vam priporočam individualno prilagojene kontaktne leče Hecht.
Marija Kuhar, bacc.ing.opt., mojstrica očesne optike

Pregled vida za kontaktne leče

Pregled vida za kontaktne leče traja 60 minut za nove uporabnike in 30 minut za obstoječe uporabnike. Pregled zajema pregled oči z očesnim mikroskopom in oftalmoskopom, objektivno in subjektivno refrakcijo, merjenje očesnega pritiska in meritev oblike sprednje površine očesne roženice s pomočjo keratografa.

Celotni
pregled

Za nove
uporabnike

Za obstoječe
uporabnike

Na podlagi vseh meritev ocenimo anatomsko in fiziološko stanje vaših oči in vam določimo kontaktne leče, ki se vašim očem najboljše prilegajo v geometriji zadnje površine, premeru, metarijalu iz katerega so izdelane, zahtevani korekciji vida, ter vašim potrebam in željam. Nove uporabnike kontaktnih leč naučimo pravilnega rokovanja s kontaktnimi lečami, ter pravilne in varne uporabe kontaktnih leč.

Za dolgoročno udobno in varno nošenje kontaktnih leč in zdravje vaših oči vam priporočamo, da opravljate redne preglede in kontrole kontaktnih leč pri katerih preverimo subjektivno in objektivno prenašanje kontaktnih leč, ostrino vida s kontaktnimi lečami, pravilno lego na očesu, ter stanje oči in kontaktnih leč.

"Očala so okno   tvojega sveta!"

Zakaj izbrati našo optiko?

Oseben pristop

Naša ključna prednost je prvovrsten osebni pristop.

Strokovno znanje

Okulistični pregledi vida, optometristični pregledi vida, pregledi za kontaktne leče, svetovanje.

24 let tradicije

Verjamemo v znanje in tradicijo, ki šteje že 24 let.

Eleganca in dizajn

Vsak obraz si zasluži svoj tretma – tudi z očali. Ponujamo širok izbor oblik in dizajna ženskih, moških in otroških očal.

Očala ali
kontaktne leče?

Odgovorimo vam na lažja in zahtevnejša vprašanja na vaši poti k dobremu vidu.

Zvestoba
časovnih rokov

Naše stranke se lahko zanesejo na našo ažurnost, hitrost in natančnost.